Carriere deel 1
Jochem, geboren in 1975, is afkomstig uit Rotterdam. Tijdens zijn middelbare schooltijd speelde hij in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Jochem bleek talent te hebben en schopte het tot betaald voetballer bij onder andere Sparta Rotterdam, Vitesse Arnhem en Jong Oranje. Hij behaalde met Jong Oranje het EK, speelde met Sparta Rotterdam de bekerfinale en kwam voor Vitesse uit in de Europa League. Halverwege 1999 loopt Jochem tijdens een wedstrijd een dubbele beenbreuk op. Een lang revalidatietraject volgt. Hierin merkt hij al zijn bovenmatige interesse in de fysiotherapie en revalidatie. De jaren na deze blessure voetbalt hij nog bij onder meer Fortuna Sittard en bij Paphos op Cyprus. Ambitieus als Jochem is keert hij medio 2004 terug uit Cyprus met als doel het hoogst haalbare niveau in Nederland te spelen: de eredivisie. Er komt voor Jochem geen geschikte club en hij besluit zijn pijlen te gaan richten op zijn maatschappelijke carrière.

Carriere deel 2
Terugkerend vanuit Cyprus vestigt Jochem zich in Boxtel, de geboorteplaats van zijn vrouw.
Hij besluit te gaan voetballen bij de plaatselijke R.K.S.V. om actief bezig te blijven, maar ook het plezier van teamsport te houden.
In 2005 startte hij bij Thim van der Laan in Nieuwegein de opleiding fysiotherapie en studeerde af 3 jaar later. Tijdens zijn opleiding heeft hij altijd de affiniteit met de (top)sport gehouden. Stages bij de KNVB, NAC Breda en Medicort waren een waardevolle aanvulling op de opleiding.
Daarnaast liep Jochem stage in Boxtel waar Cas Wolbert zijn stagebegeleider werd. Later werden zij in diezelfde praktijk collega’s.
Jochem blijft zich door ontwikkelen en specialiseert zich in schouderproblematiek en volgt daarnaast de cursus Medical Taping. Het medical tapen bij klachten ziet Jochem als een zeer kansrijke aanvulling op behandelingen en de veelal positieve reacties van patiënten maken dat hij zich meer verdiept in het tapen. Hij komt in contact met de directie van Fysiotape die hem vragen om cursusleider te worden.

Carriere deel 3
In 2013 besluit Jochem zijn baan in Boxtel op te zeggen en op zoek te gaan naar nieuwe kansen.
Hij vindt een parttime nieuwe uitdaging bij Medicort Sports and Orthopedic Care in Utrecht. Een ambitieuze praktijk op hoog niveau waar veel geïnvesteerd wordt in nieuwe ontwikkelingen binnen de fysiotherapie. Jochem krijgt de kans om mee te gaan lopen bij orthopedisch chirurgen die verbonden zijn aan Medicort en ziet op deze manier hoe de samenwerking met overige disciplines naar wens kan verlopen.
Gedurende zijn tijd in Utrecht gaat hij zich specialiseren in het maken van echo’s. Iets wat overigens veelvuldig in de praktijk BijCas wordt ingezet om een zo goed mogelijk beeld van de klachten te krijgen.
Tijdens een cursus echografie lopen Jochem en Cas elkaar weer tegen het lijf en raken in gesprek. Cas is op dat moment begonnen op de Heibloem en omdat de praktijk goed loopt kan Cas wel wat versterking gebruiken. Jochem is direct overtuigd en gaat naast zijn parttime functie in Utrecht enkele malen per week echo’s maken in Rosmalen. Al snel loopt dit uit naar het behandelen van patiënten en omdat de groei van de praktijk zo hard gaat kan Jochem er meer komen werken. Eind 2014 maakt Jochem de keuze om volledig te gaan werken voor BijCas.

Carrière deel 4
Vanaf 2015 richt Jochem zich volledig op BijCas. Hij herkent zichzelf als ex-(team)topsporter in de ambitie die Cas nastreeft, maar ook in het belang van teamwork. Een gedreven en jong team dat volop in ontwikkeling is. Daarnaast is werken, maar ook zeker revalideren of behandeld worden in een goede sfeer typerend voor BijCas, iets wat Jochem ziet als vereiste om het optimale te bereiken. Cas ziet de ambitie bij Jochem en geeft hem de mogelijkheid om zich nog meer te gaan specialiseren door naast Echografie en Medical Taping ook de behandelmethoden Shockwave en Dry Needling zich eigen te gaan maken. Tot op heden werkt Jochem met ontzettend veel plezier en ambitie BijCas.

Privé
Jochem is getrouwd en is vader van twee jonge kinderen. In zijn vrije tijd is Jochem actief door af en toe nog cursussen Medical Taping te geven, zowel in Nederland als daarbuiten.
Sportief als hij is probeert hij regelmatig te gaan hardlopen, is hij lid van een wielerclub en voetbalt af en toe met de Veteranen van Sparta Rotterdam of met de zogenaamde “legends teams” van Vitesse en Sparta Rotterdam, waarbij oud-profs het op toernooien tegen elkaar opnemen.