BijCAS hoofdsponsor Triathlon Rosmalen

BijCAS Revalideer en Presteer is ook dit jaar weer één van de hoofdsponsoren van Triathlon Rosmalen.
Cas Wolbert: “De vorige eerste editie was een groot succes, maar we gaan ervoor zorgen dat deze tweede editie nog beter wordt!”

Wie zijn we en wat is onze kracht?
BijCAS is een praktijk voor sportieve mensen met een doel. Wij zijn zelf allemaal sporters en begrijpen hoe vervelend het is om aan de kant te staan met een blessure. Voor een revalidatie na een operatie, een sportblessure of een sportieve uitdaging ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben innovatieve middelen en behandelmethoden in huis om jou weer aan het bewegen te krijgen. Binnen onze praktijk maken we gebruik van echografie. Door de deskundigheid en jarenlange ervaring kunnen we door middel van een echo een duidelijke diagnose stellen waardoor ons startpunt helder is. We gaan uit van een doel en samen zullen we de uitdaging aangaan om dat doel te behalen. Een doel kan voor ieder anders zijn, waarbij niets te gek is voor ons!

Waarom zijn we hoofdsponsor van Triathlon Rosmalen geworden?
Na 20 jaar is de triatlon weer helemaal terug in Rosmalen en dit vinden we super gaaf. Daarom hebben wij onze naam voor een langere periode aan dit sportieve evenement verbonden. We vinden het belangrijk dat mensen lekker kunnen bewegen en stimuleren dit graag. Ook past het triathlon evenement wel binnen het plaatje van onze praktijk.

Waarom de triathlon en niet een ander evenement?
Wij hebben zelf verschillende triatlons op onze naam staan. Het is een waanzinnig leuke uitdaging om een triathlon te volbrengen. Het zijn drie verschillende sporten en het is heerlijk om voor deze drie onderdelen te trainen. We houden van de afwisseling en de mentale uitdaging die erbij komt kijken. Een triathlon is meer dan alleen een lichamelijk goede conditie. Je wordt uitgedaagd om allround te zijn en ook mentaal is het soms bikkelen!

Wat kunnen we betekenen voor deelnemers aan Triathlon Rosmalen?
Het belangrijkste doel is om blessurevrij de finishlijn te behalen!
Tijdens drie verschillende bijeenkomsten zullen we de deelnemers meenemen in een verantwoorde voorbereiding.
De onderwerpen die aan bod komen tijdens de bijeenkomsten zijn:
– Blessurevrij de finish halen en trainingsschema’s,
– Zwemmen tijdens de triathlon (tijdens deze ochtend kun jij je ook opgeven voor de 10-daagse zwemcursus),
– Voeding, wat is van belang tijdens de trainingsperiode en op de wedstrijddag,
– Triathlon wissels, tips en tricks.

Naast de drie bijeenkomsten bieden we een speciaal vermogenstrainingsprogramma aan gericht op de triathlon. Nu horen we je al denken: “vermogenstrainingsprogramma?” Iedereen kent het wel, de laatste loodjes van de wedstrijd. Je techniek wordt steeds minder en je valt bijna over de finish. Je hebt het gehaald! En hoe. Door te zorgen dat je lijf meer vermogen kan maken zorg je ervoor dat je langer stabiliteit in je lijf houdt. Dus langer technisch goed kan blijven zwemmen, fietsen of lopen. En dus ook de laatste meters optimaal kan afleggen. Zeker voor de atleten die hun tijd van vorig jaar willen verbeteren ligt bij het trainen van vermogen veel winst te halen.

Mocht je in de aanloop naar de triathlon toch nog geblesseerd raken, dan staan onze medewerkers van de praktijk voor je klaar.

Heb je vragen of wil je je aanmelden voor de bijeenkomsten? Stuur een mail naar: balie@bijcas.com of bel naar 073-8512740.

Voor de laatste updates houdt onze facebook pagina in de gaten.

Maandag en Dinsdag met Carnaval gesloten

Maandag 27-02-2017 en dinsdag 28-02-2017 zal de praktijk gesloten zijn ivm Carnaval.
BijCAS wenst iedereen een fijne Carnaval en mocht je ons zoeken dan zijn wij te vinden in Oeteldonk! ALAAF!!!

Klik hier voor meer informatie over het Carnavalsprogramma Oeteldonk 2017.

Vooruit met je lichaam: de FIT-Academy

Zaterdag 10 september starten we met de wekelijkse FIT-Academy bijCAS. Tijdens dit 12 weken durende trainingsprogramma bieden wij iedereen die fit wil worden of wil blijven een persoonlijke training aan. Of je nou je conditie wilt verbeteren of je wilt als sporter net even extra presteren, wij zorgen hiervoor door middel van trainingen afgestemd op ieders persoonlijke behoeftes.
Als eerste centrum in Nederland werken wij met de zogenaamde vliegwieltraining die de unieke kenmerken heeft dat vermogen wordt getraind. Spieren of pezen worden vanuit verschillende invalshoeken getraind waardoor het lichaam continu op spanning staat en voortdurend naar balans moet zoeken, waardoor zwakke punten in het lichaam en ook de spieren rondom dit gebied veel intensiever worden aangesproken. Op deze manier is elke beweging maximaal effectief en ontstaat een zichtbaar groter trainingseffect.

Wat houdt de FIT-academy in:
– 12 trainingen, 1x per week op zaterdag van 09.00 – 10.00 uur.
– persoonlijke intake met test en outtake met hertest
– training van 60 minuten
– individuele begeleiding
– groep: min.4 en max. 6 personen
– start zaterdag 10 september, eventueel uitbreiding naar woensdagochtend
– kosten € 300 voor totale pakket, inclusief intake, testen, persoonlijke training en evaluatie

Bel voor meer informatie met Topzorg Beweegcentrum bijCAS, telefoon 073 – 8512740 of kijk op onze website www.bijcas.com.

Achtergrond informatie Vooruit met je lichaam: de FIT-Academy
Topzorg Beweegcentrum bijCAS is een innovatief centrum dat zich richt op de sportende en bewegende mens. We hebben drie pijlers, Fysiotherapie bijCAS, Medisch bijCAS en FITbijCAS. In FITbijCAS bieden we trainingsprogramma’s aan voor sporters met een doel. Dit doel kan heel ruim genomen worden. Een doel kan zijn preventief trainen om blessures te voorkomen of trainen om je eigen prestaties (vermogen) te verbeteren.
Een trainingsprogramma bijCAS heeft een start en een eind en zal dus niet eindeloos doorgaan. Topzorg Beweegcentrum bijCAS heeft de visie dat een lichaam verschillende trainingsprikkels nodig heeft om sterker te worden. Daarom is het veel effectiever om trainingsperiodes aan te bieden in plaats van jaar abonnementen. En deze trainingsperiodes kunnen prima naast de huidige sport gedaan worden. Maar ook in een winter of zomer stop.

Voor wie:
‘top’sporters en mensen tussen 45-60:
Je bent de basketballer die net iets hoger wil springen dan je tegenstander.
Je bent de wandelaar die nu echt die ene berg wil bedwingen
Je hebt net een drukke periode achter de rug en wil graag weer actiever leven en zonder blessures je oude sport weer oppakken.
Je wil fluitend de marathon van New York of de Nijmeegse vierdaagse lopen.
Je bent een voetballer of hockeyer en in de zomerstop of winterstop wil je fit blijven.

Wat:
– 12 trainingen, 1x per week
– Intake met test en outtake met hertest
– tijdsduur van een training: 60 min
– groep: min 4 pers en max 6 pers

Wanneer:
Zaterdag ochtend van 9.00 tot 10.00
Mogelijk ook woensdag ochtend 9.00 tot 10.00

Waar:
Topzorg Beweegcentrum bijCAS Molenstraat 35, Rosmalen

Uitleg van de training FITbijCAS
Tijdens onze trainingen werk je aan je eigen vermogen, waardoor je beter belastbaar wordt. Dit zal resulteren in hoger springen, sneller hardlopen of simpel weg minder blessure gevoelig zal zijn. Dit doen we door middel van de flywheel training op de kinetic box en kinetic pull
Twee jaar geleden startte bijCAS deze nieuwe trainingsmethode met de kinetic box en kinetic pull, die oorspronkelijk door ruimtevaartorganisaties NASA en ESA is ontwikkeld om astronauten te trainen in gewichtloze toestand, als enige in Nederland.

De flywheel training is uitermate geschikt als training naast uw sport. Met het ‘flywheel’ principe traint u uw spieren of pezen vanuit verschillende invalshoeken. Uw lichaam staat continu op spanning en zoekt voortdurend naar balans, waardoor uw zwakke punt en de spieren rondom dit gebied veel intensiever worden aangesproken. Op deze manier is elke beweging maximaal effectief en ontstaat een groter trainingseffect.
Bovendien traint u de volledige kinetische keten in een totale en functionele beweging. Zo bent u ook in staat heel gericht te trainen. De trainingsmethode en de effecten van vliegwieltraining zijn van het allerhoogste niveau en wetenschappelijk onderbouwd in diverse studies.
Doordat het apparaat aan een computersysteem is gekoppeld is het, in tegenstelling tot traditionele methoden, mogelijk om de kracht en het vermogen te meten.

Wat is het flywheelprincipe en waarom werkt het effectiever:

De Kinetic Box maakt gebruik van een ronde schijf waarop centraal een as is gemonteerd. Om deze as is een koord gedraaid, zoals bij een jojo. Door hard aan het koord te trekken begint de schijf te draaien en genereert u kinetische energie. Als het koord helemaal is uitgerold wordt het door de draaiende schijf weer opgerold. U brengt dan met minimaal dezelfde energie het wiel weer tot stilstand.
De Kinetic Pull doet dit met behulp van een gepatenteerd roterend conisch vliegwiel en kan in alle drie de bewegingsrichtingen worden gebruikt; verticaal, horizontaal en rotaties.
De Kinetic Box of Pull traint ‘Reactive Power’. Onder reactieve kracht verstaat men het vermogen om in één richting (concentrisch) kracht uit te oefenen, snel van richting te wisselen en in tegengestelde richting (excentrisch) méér kracht op te vangen. De repeterende excentrice overload en de juiste combinatie van kracht en snelheid bieden een snelle toename van spierfunctie.
Het doel is om het vliegwiel zo snel mogelijk in beweging te brengen, waardoor inertie (traagheid) wordt gecreëerd. Aan het einde van de concentrische beweging stopt deze en start de teruggaande excentrische beweging, waarin maximale kracht wordt gevraagd. Dit wordt een aantal keren herhaald.
Reactieve kracht fungeert als de schakel tussen de traditionele krachttraining en ‘hoge snelheid vaardigheden’ zoals sprinten en gooien. Veel atleten verliezen hun bewegingskracht door het ontbreken van reactieve kracht.

Excentrische prikkeling heb je nodig om sterker te worden en je belastbaarheid te vergroten. Door te trainen met het flywheelprincipe creëer je een excentrice overload. Iets dat je met de traditionele kracht training niet kan evenaren.
BijCas is het eerste en tot nu toe nog het enige centrum in Nederland dat volledig met dit principe revalideert en traint.

Het pakket dat we aanbieden:
Programma:
1e contact: Intake met 0-meting
• Keuze mogelijkheden voor testen
 Vertesprong
• Single hop links
• Single hop rechts
o Voorwaartse snelheid met fitlight
 10 mtr sprint
 10x5mtr sprint
o Algemene fitheid
 BMI
 Vetpercentage
• Spelsporten
o T-sprint test met fitlight
• Marathonlopen
o Astrand fiets test

12 trainingen
14e contact: Outtake met her testen en evaluatie
Wat zijn de kosten voor u als klant:
• 300 euro voor het hele pakket.

bijCAS is grensoverschrijdend!

Afgelopen weekend is Cas samen met Jolijn Donkers (hockeyspeelster hoofdklasse dames 1 bij MOP) afgereisd naar Barcelona om hier een innovatieve behandelmethode toe te passen na aanleiding van de langslepende hamstringblessure van Jolijn. Het gaat hierbij om een advanced EPI techniek. Jolijn mag deze week even rustig aan doen om daarna vervolgens het laatste revalidatietraject in te gaan.

BijCAS gaat dus letterlijk verder dan waar anderen stoppen!

SneeuwFit bijCAS

Gaat u deze winter op wintersport? En wilt u goed voorbereid de sneeuw in? Sneeuwfit bijCAS gaat hiervoor zorgen!
Dit intensieve trainingspakket bieden wij u nu aan: 8 sessies van 30 minuten om zonder blessures of spierpijn nog meer plezier te hebben tijdens de wintersport of om fit de winter door te komen.

Klik hier voor meer informatie

Topzorg Beweegcentrum bijCAS in Rosmalen officieel geopend

ROSMALEN – Het Topzorg Beweegcentrum bijCAS in Rosmalen is vrijdagavond officieel geopend. Het betreffende pand aan de Molenstraat, dat waar voorheen onder meer in Dansschool van Goethem zat, heeft een ware transformatie ondergaan.

De praktijk omarmt enkele zéér vooruitstrevende behandelmethoden, waarvan er momenteel één volstrekt uniek is in Nederland: de zogeheten ACP-behandeling in combinatie met Vliegwieltraining. “We gaan graag de uitdaging aan om te manoeuvreren tussen het gebied waar de fysiotherapie eindigt en waar de operatieve orthopedie begint. Een kruispunt dat tegenwoordig onder de noemer ‘anderhalvelijns’ gezondheidszorg wordt geschaard”, vertelt de trotse eigenaar en fysiotherapeut (en ex-tophockyer) Cas Wolbert. Vandaar dat hij de samenwerking is aangegaan met orthopeed Jeroen van der List.

EPI-therapie
Een andere revolutionaire behandelmethode bij de praktijk is de EPI-therapie. Wolbert: “Met een dunne naald, waar een elektrisch stroompje van 0,2 milliampère(mA) doorheen gaat, wordt de geïrriteerde of beschadigde pees aangeprikt. Het is een enorm precisiewerkje, dat in ons land nog nauwelijks bekendheid geniet.” Topschermer Bas Verwijlen is een van zijn cliënten. “De EPI-therapie is weliswaar telkens even afzien, maar de herstelperiode wordt er aanzienlijk door verkort”, aldus Verwijlen

Bron: Brabants Dagblad

Nieuwe praktijk geopend!

Na een paar weken hard klussen mogen we dan eindelijk onze eerste patiënten verwelkomen in onze nieuwe praktijk aan de Molenstraat 35. Dit was zeker niet gelukt zonder de hulp van al onze vrijwillige klussers. Iedereen onwijs bedankt!!!!

Vrijdag 4 september is onze nieuwe praktijk officieel geopend!