Brechtje Kraan

Opgegroeid in een klein dorpje dat nog net in Noord-Brabant te vinden is, genaamd ‘Haps’. In haar jeugd hield zij al van sporten. En het liefst allemaal te gelijk, want ze kon niet kiezen. Zo heeft ze een aantal jaren tennislessen gecombineerd met zowel ballet als volleybal. Uiteindelijk toch haar zinnen op volleybal gezet. Fanatiek als ze was als spelverdeelster, werd ze al snel doorgestuurd voor regiotrainingen. Maar op een gegeven moment verloor ze haar motivatie voor deze mooie sport en is ze op twaalfjarige leeftijd gestopt. Ze was klaar met de teamsporten en wilde iets individueels. Dit heeft haar bij hardlopen gebracht, een passie die ze op dit moment nog steeds ambieert. Op de atletiekbaan in Nijmegen rent zij wekelijks haar rondjes. Die rondjes zijn door de jaren heen steeds zwaarder en steeds belangrijker geworden en hebben haar bij diverse wedstrijden en kampioenschappen gebracht. Toen zij begon met werken heeft ze het toch een paar jaar even rustig aan gedaan maar op dit moment is ze weer bezig het lopen op te pakken. Afgelopen juli heeft zij een 8e plaats behaald tijdens de Nederlandse Kampioenschappen 1500m in Amsterdam.

Na haar middelbare school was er maar één richting die zij voor ogen had en dat was fysiotherapie. Ze koos ervoor om deze opleiding aan de Hogeschool in Utrecht te gaan volgen, waar zij met haar sportachtergrond, in een topsportklas geplaatst werd. Tijdens haar opleiding heeft ze in Utrecht gewoond, 4 onwijs leuke jaren. Hier is zij veel met (top)sporters in aanraking gekomen. Toen zij in 2012 is afgestudeerd is ze toch weer vertrokken richting het ‘oude en vertrouwde’ Brabant. En is toen begonnen in het werkveld als (waarnemend)fysiotherapeut.

Sinds 1 juni van dit jaar behoort zij bij één van de nieuwelingen die bijCAS door de wandelgangen huppelt. De sportcultuur en de vernieuwende inzichten zorgen voor een fijne werksfeer binnen bijCAS. Als atleet is zij zelf altijd bezig geweest met alles eruit halen wat erin zit. Hierbij is discipline, doorzettingsvermogen en een juiste balans tussen inspanning en ontspanning erg belangrijk. “Ik ben ervan overtuigd dat de professional en atleet in mij elkaar versterken door het meenemen van ervaringen uit beide werelden.”
De innovatieve behandelmethoden die hier bijCAS worden toegepast zorgen er ook voor dat fysiotherapie weer naar een hoger niveau getild wordt. Ze is vastberaden om aan dit traject bij te dragen en zichzelf verder te ontwikkelen in haar vaardigheden en specialisaties.