Jeroen van der List

Speerpunten
In de loop der tijd heeft hij zich -mede dankzij diverse nascholingen- ontwikkeld tot een veelzijdig specialist. Op zijn visitekaartje prijken meerdere speerpunten: rugchirurgie, knieprothesiologie en heupprothesiologie. Daarnaast heeft hij veel ervaring met medische vraagstukken op het terrein van arbeidsongeschiktheid en ongevallenletsels. Verder heeft hij tot op heden zéér uiteenlopende bestuurlijke en organisatorische (neven)functies bekleed. Zo is hij jarenlang in het ziekenhuis in Oss voorzitter van het maatschap Orthopedie geweest en heeft hij in het bestuur gezeten van de Nederlandse Orthopedische Vereniging. Een van zijn huidige functies is medisch adviseur van meerdere verzekeringsmaatschappijen en rechtbanken, iets wat hij al geruime tijd doet.

Aspiraties
Recentelijk is Jeroen het team van bijCAS komen versterken, een samenwerking die overigens alléén geldt voor de medisch-orthopedische component. Zijn motivatie is glashelder: “Ik vind het een mooie uitdaging om die component zo goed mogelijk vorm te geven. Het aantal praktijken voor fysiotherapie in ons land dat de grensverleggende ACP-behandeling aanbiedt, is momenteel nog erg gering. Het opmerkelijke feit dat bijCAS die stap al wél heeft durven te zetten, zegt iets over de ambitie en pioniersdrift van deze praktijk. Het zijn aspiraties waarin ik me helemaal kan vinden. Veelzeggend is bovendien dat de combinatie van een ACP-behandeling met de Vliegwieltraining vooralsnog uniek is in Nederland.”

Sporthart
Buiten zijn formele werk om heeft Jeroen doorgaans ook veel betrokkenheid gehad met de sportwereld. Een treffend voorbeeld is dat hij 15 jaar medisch consulent bij voetbalclub TOP Oss geweest. Binnen die functie bekommerde hij zich over alle relevante orthopedische problemen, met inbegrip van operatieve ingrepen. In zijn vrije tijd laat hij eveneens regelmatig zijn sporthart spreken. “Vroeger heb ik onder meer gehockeyd bij Groen-Geel in Wassenaar en gerugbyd bij Ascrum, een studentenvereniging uit Amsterdam. Tegenwoordig houd ik me op sportief gebied hoofdzakelijk bezig met wielrennen c.q. toerfietsen, golfen en zeilen. Aan het rond laten gaan van de pedalen heb ik in het verleden óók veel plezier beleefd. Een balletje slaan op de fairway en de green doe ik meestal bij Golfclub De Dommel in Sint-Michielsgestel. En de zeilen hijs ik vanuit Muiden voornamelijk op het IJsselmeer, de Noordzee en de Waddenzee.” Als noorderling woont hij met zijn gezin al bijna 25 jaar in Rosmalen en daar willen ze nooit meer weg.