Vooruit met je lichaam: de FIT-Academy

Zaterdag 10 september starten we met de wekelijkse FIT-Academy bijCAS. Tijdens dit 12 weken durende trainingsprogramma bieden wij iedereen die fit wil worden of wil blijven een persoonlijke training aan. Of je nou je conditie wilt verbeteren of je wilt als sporter net even extra presteren, wij zorgen hiervoor door middel van trainingen afgestemd op ieders persoonlijke behoeftes.
Als eerste centrum in Nederland werken wij met de zogenaamde vliegwieltraining die de unieke kenmerken heeft dat vermogen wordt getraind. Spieren of pezen worden vanuit verschillende invalshoeken getraind waardoor het lichaam continu op spanning staat en voortdurend naar balans moet zoeken, waardoor zwakke punten in het lichaam en ook de spieren rondom dit gebied veel intensiever worden aangesproken. Op deze manier is elke beweging maximaal effectief en ontstaat een zichtbaar groter trainingseffect.

Wat houdt de FIT-academy in:
– 12 trainingen, 1x per week op zaterdag van 09.00 – 10.00 uur.
– persoonlijke intake met test en outtake met hertest
– training van 60 minuten
– individuele begeleiding
– groep: min.4 en max. 6 personen
– start zaterdag 10 september, eventueel uitbreiding naar woensdagochtend
– kosten € 300 voor totale pakket, inclusief intake, testen, persoonlijke training en evaluatie

Bel voor meer informatie met Topzorg Beweegcentrum bijCAS, telefoon 073 – 8512740 of kijk op onze website www.bijcas.com.

Achtergrond informatie Vooruit met je lichaam: de FIT-Academy
Topzorg Beweegcentrum bijCAS is een innovatief centrum dat zich richt op de sportende en bewegende mens. We hebben drie pijlers, Fysiotherapie bijCAS, Medisch bijCAS en FITbijCAS. In FITbijCAS bieden we trainingsprogramma’s aan voor sporters met een doel. Dit doel kan heel ruim genomen worden. Een doel kan zijn preventief trainen om blessures te voorkomen of trainen om je eigen prestaties (vermogen) te verbeteren.
Een trainingsprogramma bijCAS heeft een start en een eind en zal dus niet eindeloos doorgaan. Topzorg Beweegcentrum bijCAS heeft de visie dat een lichaam verschillende trainingsprikkels nodig heeft om sterker te worden. Daarom is het veel effectiever om trainingsperiodes aan te bieden in plaats van jaar abonnementen. En deze trainingsperiodes kunnen prima naast de huidige sport gedaan worden. Maar ook in een winter of zomer stop.

Voor wie:
‘top’sporters en mensen tussen 45-60:
Je bent de basketballer die net iets hoger wil springen dan je tegenstander.
Je bent de wandelaar die nu echt die ene berg wil bedwingen
Je hebt net een drukke periode achter de rug en wil graag weer actiever leven en zonder blessures je oude sport weer oppakken.
Je wil fluitend de marathon van New York of de Nijmeegse vierdaagse lopen.
Je bent een voetballer of hockeyer en in de zomerstop of winterstop wil je fit blijven.

Wat:
– 12 trainingen, 1x per week
– Intake met test en outtake met hertest
– tijdsduur van een training: 60 min
– groep: min 4 pers en max 6 pers

Wanneer:
Zaterdag ochtend van 9.00 tot 10.00
Mogelijk ook woensdag ochtend 9.00 tot 10.00

Waar:
Topzorg Beweegcentrum bijCAS Molenstraat 35, Rosmalen

Uitleg van de training FITbijCAS
Tijdens onze trainingen werk je aan je eigen vermogen, waardoor je beter belastbaar wordt. Dit zal resulteren in hoger springen, sneller hardlopen of simpel weg minder blessure gevoelig zal zijn. Dit doen we door middel van de flywheel training op de kinetic box en kinetic pull
Twee jaar geleden startte bijCAS deze nieuwe trainingsmethode met de kinetic box en kinetic pull, die oorspronkelijk door ruimtevaartorganisaties NASA en ESA is ontwikkeld om astronauten te trainen in gewichtloze toestand, als enige in Nederland.

De flywheel training is uitermate geschikt als training naast uw sport. Met het ‘flywheel’ principe traint u uw spieren of pezen vanuit verschillende invalshoeken. Uw lichaam staat continu op spanning en zoekt voortdurend naar balans, waardoor uw zwakke punt en de spieren rondom dit gebied veel intensiever worden aangesproken. Op deze manier is elke beweging maximaal effectief en ontstaat een groter trainingseffect.
Bovendien traint u de volledige kinetische keten in een totale en functionele beweging. Zo bent u ook in staat heel gericht te trainen. De trainingsmethode en de effecten van vliegwieltraining zijn van het allerhoogste niveau en wetenschappelijk onderbouwd in diverse studies.
Doordat het apparaat aan een computersysteem is gekoppeld is het, in tegenstelling tot traditionele methoden, mogelijk om de kracht en het vermogen te meten.

Wat is het flywheelprincipe en waarom werkt het effectiever:

De Kinetic Box maakt gebruik van een ronde schijf waarop centraal een as is gemonteerd. Om deze as is een koord gedraaid, zoals bij een jojo. Door hard aan het koord te trekken begint de schijf te draaien en genereert u kinetische energie. Als het koord helemaal is uitgerold wordt het door de draaiende schijf weer opgerold. U brengt dan met minimaal dezelfde energie het wiel weer tot stilstand.
De Kinetic Pull doet dit met behulp van een gepatenteerd roterend conisch vliegwiel en kan in alle drie de bewegingsrichtingen worden gebruikt; verticaal, horizontaal en rotaties.
De Kinetic Box of Pull traint ‘Reactive Power’. Onder reactieve kracht verstaat men het vermogen om in één richting (concentrisch) kracht uit te oefenen, snel van richting te wisselen en in tegengestelde richting (excentrisch) méér kracht op te vangen. De repeterende excentrice overload en de juiste combinatie van kracht en snelheid bieden een snelle toename van spierfunctie.
Het doel is om het vliegwiel zo snel mogelijk in beweging te brengen, waardoor inertie (traagheid) wordt gecreëerd. Aan het einde van de concentrische beweging stopt deze en start de teruggaande excentrische beweging, waarin maximale kracht wordt gevraagd. Dit wordt een aantal keren herhaald.
Reactieve kracht fungeert als de schakel tussen de traditionele krachttraining en ‘hoge snelheid vaardigheden’ zoals sprinten en gooien. Veel atleten verliezen hun bewegingskracht door het ontbreken van reactieve kracht.

Excentrische prikkeling heb je nodig om sterker te worden en je belastbaarheid te vergroten. Door te trainen met het flywheelprincipe creëer je een excentrice overload. Iets dat je met de traditionele kracht training niet kan evenaren.
BijCas is het eerste en tot nu toe nog het enige centrum in Nederland dat volledig met dit principe revalideert en traint.

Het pakket dat we aanbieden:
Programma:
1e contact: Intake met 0-meting
• Keuze mogelijkheden voor testen
 Vertesprong
• Single hop links
• Single hop rechts
o Voorwaartse snelheid met fitlight
 10 mtr sprint
 10x5mtr sprint
o Algemene fitheid
 BMI
 Vetpercentage
• Spelsporten
o T-sprint test met fitlight
• Marathonlopen
o Astrand fiets test

12 trainingen
14e contact: Outtake met her testen en evaluatie
Wat zijn de kosten voor u als klant:
• 300 euro voor het hele pakket.