Een snelle diagnose versneld het revalidatieproces

Een snelle diagnose versneld het revalidatieproces

Echografie

Onze fysiotherapeuten hebben stuk voor stuk een sportachtergrond. Het type dat altijd beter, sneller en sterker voor de dag wil komen. Vandaar ook de voorliefde voor innovatieve behandelmethoden. Echografie (Echografisch onderzoek) zetten wij in om onze bevindingen tijdens het lichamelijk onderzoek te bevestigen. Op een echobeeld kan je geïrriteerd peesweefsel, botranden, kalkvorming en of spierscheuren in beeld brengen. Het voordeel? Een snelle en scherpe diagnose bij acute blessureleed of chronische klachten wat het herstel (tijd en effect) ten goede komt. 

MSU Echografie

Echografie (Echografisch onderzoek – ‘foto maken’) zetten wij in om onze bevindingen tijdens het lichamelijk onderzoek te bevestigen. Op een echobeeld (een ‘foto’ in de volksmond) kan je geïrriteerd peesweefsel, botranden, kalkvorming en of spierscheuren in beeld brengen.

Hoe werkt het?
Bij echografie worden geluidsgolven door middel van een ultrageluidkop (‘transducer’) het lichaam in gestuurd. Voor een goede geleiding van de geluidsgolven wordt gel aangebracht tussen de transducer en de huid.

De geluidsgolven worden door de verschillende lichaamsweefsels deels geabsorbeerd en deels terug gekaatst. De teruggekaatste geluidsgolven worden door het echografietoestel omgezet in beelden die u op het scherm ziet. Het beeld bestaat voornamelijk uit grijstinten, afhankelijk van de sterkte van de terugkaatsing.

Werkwijze: Hoe & Wat
Als je belt voor een afspraak, dan zal de receptioniste aan de hand van een aantal gerichte vragen een afspraak inplannen bij een van de juiste fysiotherapeuten. Tijdens de eerste afspraak bespreken we uitgebreid de klacht en zullen vervolgens een lichamelijk onderzoek doen om een duidelijk beeld van de klacht te krijgen.

Ter aanvulling van het lichamelijk onderzoek zetten wij echografie in. Echografie is een professioneel hulpmiddel om tot een scherpe diagnose van de klacht te komen. Op de echo kunnen wij letterlijk zien waardoor de klacht veroorzaakt wordt. Ook maken we een echo als noodzakelijke voorbereiding voor het toepassen van andere (para)medische behandelingen zoals shockwave therapie.

Tijdens het maken van de echo bespreken we de resultaten direct met je, zodat je ook weet wat je op het scherm ziet.

Als je het echografisch onderzoek in eigen beheer wil hebben, neem dan  een USB-stick mee. Dan zetten wij de beeldjes op de stick.

Ook wanneer je doorverwezen bent door een andere fysiotherapeut of podotherapeut om de oorzaak van de klachten duidelijk in beeld te brengen, kun je bijCAS terecht. De resultaten van de echo bespreken we met jouw en je behandelend fysiotherapeut of podotherapeut waarna je door hem/ haar weer verder behandeld wordt. Ook als je een second opinion wil over de diagnose van jouw klacht staan wij graag voor je klaar.

Waarom bijCAS?
Cas Wolbert werkt sinds 2004 met echografie. Hij heeft verschillende opleidingen afgerond, zoals de basis opleiding echografie gevolgd bij sportgeneeskunde, avanced MSU echografie en masterclass MSU echografie aan de universiteit van Barcelona, echografie met kleuren doppler, echo lab schouder, echo lab knie, sono anatomie lab.

Brechtje Kraan heeft de opleiding tot master MSU aan de SOMT afgerond in 2023.

Kosten/vergoedingen

De kosten voor  een echografisch onderzoek bedraagt 65,-

Voor het maken van een afspraak, kun je ons bereiken op 073 – 8512740, via balie@bijcas.com of klik op een van onderstaande link voor een intake.

Een scherpe analyse van jouw blessure / klacht?

Contact