Acute sportblessure?

Door je enkel gegaan op het voetbalveld, gevallen met de racefiets of je knie verdraaid op het tennisveld? Heb je last van een acute sportblessure, neem dan DIRECT contact met ons op via 073 851 2740 of balie@bijcas.com

Kom direct in actie!

Regelmatig sporten maakt botten en pezen sterker, spieren dikker en gewrichten soepeler. En dan is daar dat moment  dat het misgaat, doordat bijvoorbeeld een spier plotseling te ver uitrekt, een gewricht de verkeerde kant op kantelt, een pees scheurt of een bot breekt. Op dat moment spreken we van een sportblessure en als fanatieke sporter is er niets frustrerender dan niet kunnen sporten door een blessure.

We spreken dan ook van een acute, of directe sportblessure die zo snel mogelijk moet worden behandeld. Wacht dus niet tot morgen en tegen beter weten in hopen dat het wel zal meevallen. Vaak richt je hier nog meer schade mee aan, terwijl direct op de juiste wijze behandelen erger voorkomt en de start is van een spoedig herstel

Acute hulp

Voorkom meer schade. Maak direct een afspraak!

Contact

Hoe ontstaat een sportblessure?

Helaas ontstaan sportblessure vaak onverwacht en zijn ze ook lastig te voorkomen. Ze ontstaan vaak door struikelen, tegen de tegenstander op botsen, of door een klap van bijvoorbeeld een hockeystick. Bij de ene sport komt het vaker voor dan bij een andere, maar het gebeurt overal en kan iedereen overkomen.

Bij voetbal ligt het vaak aan de ondergrond, of na een wissel koud en direct in actie springen. Hier komen dan ook veel enkel verzwikkingen voor met regelmatig gescheurde enkelbanden als gevolg. Leeftijd en mate van getraind zijn dragen uiteraard ook bij aan de waarschijnlijkheid dat een blessure op te lopen.

Veel voorkomende sportblessures, die met onze revolutionaire behandelmethoden en trainingstechnieken effectief te behandelen zijn, zijn de volgende:

> Knieblessure
> Verzwikte enkel
> Tenniselleboog
> Zweepslag
> Hamstringblessure
> Achillespeesblessure
> Liesblessure